Društvo

Jednostavnija i povoljnija legalizacija

Novi Zakon o ozakonjenju, usvojen krajem prošle godine, vlasnicima bespravno izgrađenih objekata nudi mogućnost da na mnogo jednostavniji i povoljniji način legalizuju svoje objekte. S obzirom da je Novi Pazar i u urbanističkom smislu vrlo specifična sredina, Gradska uprava je za sve zainteresovane građane ali i službenike zadužene za tu oblast, organizovala tribinu o ozakonjenju.

 

U skladu sa novim zakonom, najveći deo posla obavlja država, odnosno lokalna samourava. Na građanima je samo da uđu u postupak ozakonjenja, poštuju propisanu proceduru i ozakone svoje bespravno izgrađenje objekte – zaključeno je na ovoj tribini na kojoj su građani od narodnih poslanica Socijaldemokratske partije Srbije, Branke Bošnjak I Jelena Bićanin, koje su učestvovale u donošenju ovakvog zakona, mogli da dobiju odgovor na svaku specifičnu situaciju.

Ovakve tribune, koje imaju cilj i da ohrabre građane  organizovane su i u beogradskim opštinama.

 ‘’Cilj tribine jste da se građanima izađe u susret I da ih oslobodi straha, koji je kod mnogih prisutan kada je u pitanju imovina, da uđu u postupak ozakonjenja svojih objekata’’, rekla je narodna poslanica u Skupštini Srbije Jelena Bićanin.

S obzirom na brojne specifičnosti i obim posla ova interaktivna tribina od velikog je značaja i za zaposlene u Upravi grada. Prema rečima zamenice načelnika Odeljenja za urbanizam I izgradnju, Pembe Džanković, to odeljenje je do sada izdalo oko 160 rešenja o ozakonjenju.

S.Lj.

Podeli