Vesti

Gik: Proglašeno 6 izbornih lista

Gradska izborna komisija proglasila je 6 izbornih lista koje su se kandidovale za predstojeće lokalne izbore u Novom Pazaru. S obzirom da se ove godine održavaju izbori na svim nivoima, najveće ingerencije u organizaciji i sprovođenju samog izbornog postupka ima Republička izborna komisija.

8.april je rok za zaključivanje biračkih spiskova, ali i poslednji datum do kada se, Gradskoj izbornoj komisiji, može predati lista. Za predstojeće lokalne izbore u Novom Pazaru kandidovano je šest izbornih lista: Za evropski Novi Pazar Rasim Ljajić, Aleksandar Vučić – Srbija Pobeđuje, Sandžačka narodna partija – dr Mirsad Đerlek, Grupa građana Novi Pokret – Rešad Hodžić, SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin, i Srpska lista – SRS, Dveri, DSS.

Predsednik Gradske izborne komisije Radoslav Milić ističe da je ta komisija nadležna samo za lokalne izbore, dok će za parlamentarne izbore biti nadležno Radno telo koje biraju nadležni republički organi. ”Ono što je posebnost, kada je u pitanju Novi Pazar, kao sredina u kojoj većinsko stanovništvo čine pripadnici bošnjačke nacionalne manjine – objašnjava Milić – jeste pravo na izbor zamenika predsednika biračkih odbora, u skladu sa zastupljenošću odborničkih klubova na lokalu.”

Sve odluke Gradske izborne komisije dostupne su svima na sajtu grada, a jedna od njih je i odluka da celokupan izborni material štampa beogradska izdavačka kuća Službeni glasnik.

S.Lj.

Podeli