Vesti

Elfić ambasador Srbije u Libanu

Ambasodor Srbije u Libanu biće Emir Elfić (38), dilomirani ekonomista i političar iz Novog Pazara, koji će na novu duznost ovog proleća. Ukaz o postavljanju na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Libanu potpisao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, što je zvanično objavljeno u Službenom glasniku od 4. marta ove godine. 

Emir Elfić rodjen je 31.avgusta 1977. godine u Novom Pazaru. Bogatu karijeru Elfić je započeo 2008. kao pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, a 2012. godine je izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije. Poslednja dužnost mu je bila član Gradskog veća zadužen za medjunarodne odnose do prelaska u MInistarstvo spoljnih poslova.

Engleski jezik usavršao je u Kembridžu u Velikoj Britaniji.

On će biti treći Bošnjak iz Novog Pazara koji je poslednjih godina izabran za ambasadora Srbije. Najpre je Srbiju u Maroku više godina predstavljao prof. dr Mehmed Bećović, potom je otpravnik poslova u Teheranu bio prof. Fahrudin Mekić, koji je jedno vreme obavljao i ambasadorske poslove, a sada na ovu visoku dužnost odlazi Elfić. On će biti prvi ambasador Srbije u Libanu kao samostalne države.

K.Radović

 

Podeli