Vesti

‘’Dani Kanade” za početak uspešne saradnje

Počela je manifestacija ”Dani Kanade u Novom Pazaru”, koja je, kako je zaključeno na sastanku gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića i kanadskog ambasadora Philipa Pinningtona, označila početak saradnje između Novog Pazara i Ambasade Kanade u Beogradu. Ovu kulturnu manifestaciju, uz podršku Uprave grada, inicirala je Akademska inicijativa Forum 10.

 

Da je po diplomatskim aktivnostima Novi Pazar posle Beograda prvi grad u Srbiji, potvrđuje i današnja poseta kandskog amabasadora. U skladu sa politikom stvaranja prijatelja, gradonačelnik dr Meho Mahmutović je izrazio uverenje da će i prva poseta ambasadora Kanade doneti dobre rezultate.  

‘’Pokušao sam, koliko je bilo danas vremena da objasnim šta to grad Novi Pazar u narednom period treba još da uradi da bi mogli da očekujemo bolje dane’’, rekao je Mahmutović. On je istakao da je u Novi Pazar dolazilo najviše ambasadora te da je to grad koji ima prijatelje u zemlji I inostranstvu, I kako je kazao Mahmutović, ‘’svaki put od prijatelja imamo I neku korist’’.

Da trodnevna kulturna manifestacija označava početak buduće saradnje potvrdio je i ambasador Kanade Philip Pinnington.

‘’Ovo je moja prva poseta i mislim da ćemo imati puno razloga da ponovo sarađujemo. Ja sam već puno čuo od mojih kolega iz diplomatskog kora, koji su dolazili u Novi Pazar, i zaista sam želeo da i ja dođem. Nadam se da će ova poseta uroditi plodom i da ćemo imati puno mogućnosti za dalju saradnju’’, rekao je ambassador Kanade Philip Pinnington.Ovom prilikom on je naročito skrenuo pažnju i preporučio novopazarskoj publici da, u okviru trodnevne manifestacije ‘’Dani Kanade u Novom Pazaru’’, pogledaju frankofone kanadske filmove.

S.Lj.

Podeli