Sport

Bajrović niže pobjede

Novopazarac Semir Bajrović poznatiji kao sandžački tajfun ostvario je novu pobjedu u bogatoj karijeri, u meču u kojem mu je protivnik bio Gari Abajan (42) iz Gruzije. Bajrović je boksovao uvodnu borbu pred glavni meč Muamera Hukića protiv Britanca Ole Afolabija u nemačkom gradu Haleu, u kojoj je Hukić prekidom u desetoj rundi osvojio svjetski IBO (International Boxing Organization) pojas.

 

Bajrovićev protivnik, Abajan bilježi trideset pobjeda u karijeri, od toga četrnaest nokautom. Bio je svjetski šampion u WBU verziji, te šampion Evrope u EBU verziji. Tajfun ga je savladao u četvrtoj rundi, tehničkim nokautom. I taj meč prenosili su mediji širom svijeta, a radio ga je nacionalni RTL kanal iz Njemačke.

-Najavio sam pobjedu, jer sam čvrsto vjerovao u sebe i svoj tim. Zadovoljstvo mi je što sam sarađivao sa velikim šampionom Muamerom, i što sam bio dio njegovog tima. Draža mi je njegova pobjeda od svoje. Sada imam još veće ciljeve. Velike titule su mi u mislima, rekao je Bajrović.

On je u Njemačkoj 30. januara savladao i Mikheila Khutsishvilia (26) iz Gruzije, takođe u profi meču na jakoj bokserskoj reviji.

U svojoj karijeri Semir Bajrović bilježi 16 pobjeda, od toga 8 nokautom, jedan poraz i jedan meč sa nerešenim rezultatom.

A.Nićiforović

Podeli