Vesti

Ljajić i Masimov o unapređenu saradnje

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa kazahstanskim premijerom Karimom Masimovim, te ministrima ekonomije, energetike i investicija u okviru zvanične posjete toj zemlji. Tom prilikom Ljajić i Masimov su razgovarali o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa, mogućnostima za dolazak kazahstanskih investitora u našu zemlju i načinima za povećanje obima robne razmjene.

 

Tokom zvanične posjete Kazahstanu, Ljajić se u Astani sastao sa premijerom te zemlje Karimom Masimovim, te ministrima ekonomije Kazahstana Jerbolatom Dosajevim, ministrom investicija i razvoja Asetom Isekeševim i ministrom energetike Vladimirom Školjnikom. Premijeru Kazahstana Ljajić je ponovo iznio zahtjev za izvoz 5.000 automobila proizvedenih u Srbiji na tržište Carinske unije Rusije, Kazahstana i Belorusije.

Kazahstan je do sada jedina zemlja koja se tome protivila jer su htjeli da zaštite domaću proizvodnju. Premijer Kazahstana nam je obećao da će još jednom razmotriti taj zahtjev i učiniti sve što može da odluka ove zemlje bude pozitivna”, rekao je Ljajić.

Ljajić je izrazio uvjerenje da će posjeta delegacije Srbije Kazahstanu predstavljati dobar uvod u predstojeću posjetu premijera Srbije Aleksandra Vučića toj zemlji, kao i posjetu predsjednika Kazahstana Srbiji u junu ove godine.

A.N.

Podeli