Vesti

Infrastrukturni radovi ispred Stambol džamije

Ispred Stambol džamije u blizini Karahodžića mosta počeli su pripremni radovi za afaltiranje ulice duge 220 metara. Ovo je samo jedna od ulica u nizu koje će ove godine biti sanirane i rekonstuisane, a za to je obezbedjeno osam miliona evra , rekao je za Radio televiziju Novi Pazar pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanin. On je naveo da će nakon asfaltiranja Trnavske ulice koja prolazi pokraj Stambol džamije, ovaj kraj Novog Pazara procvetati jer je mnogo vernika koji svakodnevno dolaze u ovu džamiju, ali istom rutom prolazi i mnogo vozila i pešaka koji su do sada imali velikih problema sa blatom.

Dragolovčanin je istakao da su mnogo sumnjali da će asfalt ikada doći u ovaj kraj grada ali da je plan Gradske uprave da svako naselje u naredne dve godine dobije asfaltirane ulice.

“Kao i prošle i ove godine će Novi Pazar biti veliko gradilište. BIće odrađeno mnogo infrastrukturnih radova i tako će biti u naredne dve godine. Tada ćemo moći da kažemo da smo sve ulice afaltirali i rekonstruisali” – rekao je Dragolovčanin.

Meštani ovog dela grada zadovoljni su što će konačno njihovim mukama doći kraj, jer kako su istakli ” nisu mogli više od blata i prašine da žive”.

K.R.

 

Podeli