Sport

Saida Bukvić stipendista MOS

Svetska šampionka u lou-kiku, članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Saida Bukvić će do kraja 2016. godine biti stipendista Ministarstva omladine i sporta (MOS), a na predlog Kik boks saveza Srbije.

 

“Radi se o fantastičnom borcu, ovo priznanje zaslužila je svojim rezultatima i ponašanjem. Njen klub je treći u Srbiji i ima tri reprezentativca, tu su još Ajla Lukač i Sedad Bukvić. Uspešni su i u mlađim kategorijama”, rekao je generalni sekretar Kik boks saveza Srbije Petar Petrović prilikom posete Sportskom savezu Novog Pazara.

On je pojasnio da je kik-boks u drugoj grupi sportova i da je imao pravo na deset stipendija.

“Devet su dobili osvajači zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u Beogradu, ostalo je još samo jedna preko toga. Imamo 25 kategorisanih sportista i bili smo na velikim mukama. Ova pomoć MOS i Vlade Srbije nam mnogo znači, verujem da će kasnije biti prostora i za ostale”, dodao je Petrović.

Bukvićeva je naglasila da je ova nagrada dodatno motiviše da nastavi sa još kvalitetnijim radom.

“Bilo je mnogo odricanja, ali svaki trud se isplati. Kao juniorka osvojila sam sve što se moglo osvojiti, u seniorskoj konkurenciji nedostaje mi još titula profesionalne prvakinje sveta. Ništa od toga ne bih postigla bez podrške trenera Huseina Dupljaka, na ringu i van njega”, kazala je Bukvićeva.

Direktor gradskog sportskog saveza Emir Mehmedović izrazio je očekivanje da će stipendija Bukvićevoj biti podstrek ostalima da intenzivnije treniraju.

“Mladi sportisti moraju da rade i bore se za što bolje rezultate, što neće ostati nezapaženo. Grad i naš savez poklanjaju veliku pažnju sportu. Iako je situacija teška, trudićemo se da i ubuduće našim sportistima stvaramo što bolje uslove za rad”, rekao je Mehmedović.

Trener novopazarskih kik-boksera Husein Dupljak istakao je podršku grada tokom prethodnog perioda.

“Novi Pazar i gradski sportski savez stoje uz nas. Saida je zaslužila stipendiju, mislim da je zaslužuje i Ajla, ali prednost su imali osvajači najsjajnih odličja u Beogradu”, kazao je Dupljak.

Mesečni iznos stipendije MOS je 75.000 dinara.

M. Minić

Podeli