Vesti

Škola u Žunjevićima dobija novo ruho

Predstavnici Gradske uprave Novog Pazara predvođeni zamenikom gradonačelnika, Nebojšom Ravićem, obišli su meštane sela Žunjeviće u kom se, pod pokroviteljstvom grada, izvode radovi na uređenju osnovne škole i rekonstrukcija učionice. Oni su sa meštanima razgovarali o problemima sa kojima se seljani godinama suočavaju. Tom prilikom je dogovoreno da će grad u narednom periodu peskom nasuti glavnu deonicu puta koja je od velike važnosti za život u ovom selu.

Zbog oronulosti školskog objekta u udaljenom selu Žunjeviće, učenici i predškolci, kojih ukupno ima devet, do sada su tokom nastave koristili jednu zajedničku prostoriju, ali je problem bio nedostatak mokrog čvora, oluka, nadstrešnice na ulazu i slično. Delegacija predvođena zamenikom gradonačelnika, Nebojišom Ravićem, obišla je radove na rekonstrukciji učionice, koji se izvode uz nepohodne popravke i ugradnje na kompletnom objektu, za šta je izdvojeno 300. 000 dinara. Tokom posete meštani su izrazili zahvalnost što im je grad izašao u susret sa rekonstrukcijom učionice i uređenjem školskog objekta, ali su kao najveće probleme istakli veliku udaljenost, teško prohodan put i nedostatak elektro mreže na pojedinim delovima. Oni su sa predstavnicima grada dogovorili i nasipanje peskom glavne deonice puta u ovom selu, čim se za to steknu uslovi.

Selo Žunjeviće broj oko 150 stanovnika i sličan broj kuća od kojih su mnoge prazne, jer se veći dio žitelja vremenom odselilo zbog teških uslova za život. Adekvatan i prohodan put je, kako kažu seljani, od velike važnosti kako za mlade tako i za stariju populaciju.

(A.Š.)

Podeli