Vesti

Ljajić: Očekujemo rekordnu posećenost na Sajmu turizma

”Ove godine očekujemo rekordan broj učesnika na Sajmu turizma, preko 1150 izlagača iz 55 zemalja i više od 75 hiljada posetilaca”, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je istakao da je Beogratski sajam turizma po karakteru sličan Berlinskom, jer, kako je rekao, predstavlja miks poslovno-potrošačkog sajma, te da očekuje mnogo i poslovnih ugovora.

 

Govoreći o organizaciji predstojećeg Sajma turizma, Ljajić je ocenio da on prati trend povećanja ukupnog turističkog prometa u zemlji. ”Ovo je jedan od najznačajnih turističkih sajmova u Jugoistično Evropi, koji je – kako je istakao Ljajić – uspeo da održi standarde od pre početka globalne finansijske krize.”  

Ljajić je takopđe rekao da će učestvovati i dve nove zemlje, Nambija i Malezija i podsetio na višestruki značaj sajma, između ostalog i sa stanovišta međunarodnog ugleda zemlje. Uporedivši beogradski sajam sa berlinskim, on je najavio veliki broj poslovnih ugovora i aranžmana.

”Zemlja patrtner odve godine je Slovenija, a susedna Crna Gora, biće partnerska zemlja naredne godine”, kazao je Ljajić.

Svoj štand na Sajmu turizma, koji će se održati od 18.do 21.februara u Beogradu imaće i grad Novi Pazar. Kako saznajemo od člana  Gradskog veća Seadetina Mujezinovića, u skladu sa očekivanjima rekordne posećenosti, i nastup Novopazaraca će ove godine biti potpuniji. Zajedno sa predstavnivcima Uprave grada, turističke potencijale Novog Pazara, kulturno istorijske znamenitosti, karakterističnu lepotu različitosti, ali i gastronomske posebnosti, predstaviće hotelijeri i ugostitelji, koji će ”aromu” novopazarske čašije preneti svim učesnicima ove međunarodne manifestacije.

S.Lj.

Podeli