Društvo

Porodica u vrtlogu droge i šta činiti?”

U Narodnoj biblioteci ,,Dositej Obradović” danas je održan prvi seminar pod sloganom ,,Porodica u vrtlogu droge i šta činiti?”.

 

Cilj seminara bio je da se skrene pažnja na određene društvene pojave koje se dešavaju u našem okruženju i da se pomogne prosvetnim radnicima da na što lakši način reše problem, ukoliko se desi.

Predavanje je održao Nedeljko Jović, diplomirani psiholog iz Novog Sada. Nastavnici I vaspitači su na ovom seminaru bili u prilici da od stručnjaka dobiju korisne savete, kako prepoznati bolest zavisnosti, I kako na pravi način reagovati kako bi takav problem mogao biti rešen?

‘’Porodica u vrtlogu droge I šta činiti’’ tema je koja je u Narodnoj biblioteci ‘’Dositej Obradović’’ okupila presvetne radnike novopazasrskih srednjih I osnovnih škola. Podrška u sticanju samopouzdanja za adolescente je, prema rečima psihologa Nedeljka Jovića, od velikog značaja.

Kako je najavio direktor Narodne biblioteke Elijas Rebronja, ovo je prvi u nizu seminara ovog tipa, koje će ta kulturna institucija organizovati I u narednom periodu.Rebronja je istakao da će Narodna biblioteka ovakve I slične seminare organizovati I u srednjim I osnovnim školama u Novom Pazaru.

Jelena Beloica

Podeli