Vesti

Mahmutović razgovarao sa zamenicom švajcarskog ambasadora u Srbiji

Gradonacelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovićc primio je danas, sa  saradnicima, zamenicu švajcarskog  ambasadora u Srbiji, Polin Mentoneks Gacaferi.  Centralne teme razgovora sa švajcarskim diplomatom  bile su politička,  ekonomska i socijalna situacija, sa posebnim osvrtom na  aspekte  sigurnosti gradjana, narocito mladih u okolnostima brojnih izazova sa  kojima se danas suočavamo kao društvo u celini. 

 

Gradonačelnik Mahmutović je, izmedju ostalog, posebno zahvalio na  angazovanju Vlade Svajcarske i podršci projektu  “Unapredjenje  bezbednosti i sigurnosti gradjana u jugozapadnoj Srbiji kroz jačanje  kapaciteta Lokalnog saveta za bezbednost” čija je realizacija u toku u  okviru saradnje Grada Novog Pazara, Ambasade Švajcarske u Srbiji i  Organizacije za evropsku  bezbedost i saradnju (OEBS).

Zamenica švajcarskog ambasadora je, sa svoje strane, izrazila zadovoljstvo  dostignutim stepenom saradnje sa gradskom upravom Novog Pazara, ukazavši  da Vlada Svajcarske sa posebnom pažnjom prati razvoj  situacije u Novom Pazaru i regionu. S tim u vezi, ona je naglasila spremnost Švajcarske da kao i do sada pruža podršku naporima gradskih  vlasti u prevazilaženju aktuelnih problema i izazova, posebno kada je u  pitanju otvaranje perspektiva mladih u Novom Pazaru koji predstavljaju najbrojniji deo populacije.

Na kraju razgovoru Mahmutović je uzrazio uverenje da će odnosi dve strane u narednom periodu nastaviti da se razvijaju nesmanjenom dinamikom.

K.R.

 

Podeli