Sport

Biciklisti Trnave otvorili sezonu medaljom u ciklo-krosu

Trener biciklista Trnave Bajram Kolašinac rekao je da su njegovi takmičari imali zapažen nastup na Prvenstvu Srbije u ciklo-krosu na Srebrnom jezeru, a da je posebno dobar utisak ostavio Nermin Ćatović, koji je osvojio bronzanu medalju kod mlađih kadeta.

 

“Dobro smo otvorili sezonu, utisci sa Srebrnog jezera su sjajni. Nermin Ćatović je konkurisao za trijumf, ali nismo imali adekvatna bicikla za ciklo-kros i završio je na trećem mestu”, rekao je Kolašinac.

Na stazi dugoj 5.400 metara (tri kruga), Ćatović je u cilj ušao posle pobednika Davida Lukovića iz kraljevačkog Metalca i drugoplasiranog Uroša Obradovića, člana Neo Inviktabajk tima iz Novog Sada.

U konkurenciji kadeta na devet kilometara (pet krugova) takmičio se biciklista Trnave Admir Kolašinac, kojem je pripalo osmo mesto.

Mlađi kadeti ovog novopazarskog kluba prošle sezone ostvarili su ekipni trijumf u Kupu Srbije, dok je Admir Kolašinac u istom uzrastu bio treći.

“Želimo da budemo uspešni i ove godine. Planiramo i da Admir Kolašinac postane član kadetske selekcije Srbije, da napravi dobar rezultat i zadrži reprezentativni status i kao junior”, kazao je Bajram Kolašinac.

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u ciklo-krosu nastupio je i kadet Novog Pazara Samed Ibrahimović, koji je u zauzeo sedmo mesto.

M. Minić

Podeli