Društvo

AD Lipa: Nećemo otimati, legalno ćemo povratiti svoju imovinu

„Predstavnici Mešihata ne treba da unose smutnju i pozivaju džematlije i ulemu da brane navodno otimanje Stare banje, jer su upravo ti predstavnici oni koji su oteli taj objekat. Svi trpimo štetu zbog protivpravnog ponašanja Mešihata IZ u Srbiji, pozivamo nadlježne organe da hitno reaguju kako bi se oteto vratilo vlasnicima“, navodi se u saopštenju za javnost AD „Lipa“.

 

„Zaključkom Osnovnog suda od 14.12.2015. godine obavješteni su izvršni poverilac AD „Lipa“ i izvršni dužnik Mešihata IZ u Srbiji da će se prinudno izvršenje a na osnovu pravosnažnog rješenja Osnovnog suda od 29.07.2015. godine, sprovesti 18.01.2016. godine u 11 časova, to podrazumijeva prinudno iseljenje Mešihata iz objekta Stara banja“, stoji u saopštenju.

Izvršni radnici nisu izašli na teren jer su od načelnika Policijske uprave 18.01.2015. godine u 10 i 33, dobili obavještenje putem dopisa da asistencije policije neće biti iz bezbjednosnih razloga, kako je navedeno. Takvim ponašanjem Mešihata i institucija koje ne pomažu u ovom procesu, nanosi se neprocjenjiva šteta „Lipi“ i cijelom društvu. Svoja prava, i prava naših radnika tražićemo i dalje, makar i pred međunarodnim organima“, stoji između ostalog u saopštenju za javnost AD „Lipa“.

Podeli