Vesti

Ugljaninovom protestu odazvalo se 500 pristalica iz čitavog Sandžaka

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejman Ugljanin rekao je, između ostalog, na protestnom skupu „Pravda za Sandžak“ održanom u Novom Pazaru, da su predstavnici Vijeća napustili radnu grupu za izradu Akcionog plana za ostvarivanje prava manjina jer nisu usvojeni njihovi predlozi. Skup na kome je prisustvovalo blizu 500 pristalica iz čitavog Sandžaka podržala je i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka.

Govoreći okupljenim stranačkim pristalicama Ugljanin je na skupu još jednom podsjetio da su predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čijem je čelu, napustili radnu grupu za izradu Akcionog plana za ostvarivanje prava manjina koji Srbija mora da usvoji u sklopu Poglavlja 23  u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji jer nisu usvojeni njihovi prijedlozi izmjena i dopuna tog dokumenta.

Ugljanin je naglasio da je Akcioni plan skup zahtjeva koje država mora da ispuni prema nacionalnim manjinama i da bi sa prihvaćenim njihovim zahtjevima “bilo perspektive za Sandžak”.

Mnogi u Novom Pazaru i Sandžaku su nakon protestnog skupa komentarisali iznenađujuće slab odziv pristalica dveju opozicionih stranaka u Novom Pazaru.

Iako su poziv na protestni skup upućen od strane narodnog poslanika Enisa Imamovića prenjeli brojni mediji, i o njemu se govorilo danima, skupu je prisustvovalo blizu 500 pristalica iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Prijepolja, koji su organizovanim prevozom, automobilima i autobusima došli na protest.

 

 

Podeli