Vesti

Cilj- smanjenje stope nezaposlenosti

U subotu je u Novom Pazaru organizovan sastanak direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije sa predstavnicima lokalne samouprave i privrednicima ovoga kraja. Bilo je reči o programima zapošljavaja u ovoj godini i daljoj saradnji sa privredom na ovom važnom zadatku.

Ove godine za programe zapošljavanja NSZ biće izdvojeno 2 milijarde i 800 miliona dinara, uz dodatnih 550 miliona za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ovome treba dodati i sredstva kojima lokalne samouprave učestvuju u podršci ovih programa na svojoj teritoriji, a koja su u prošloj godini iznosila preko 500 miliona dinara.

Radi se o velikoj sumi novca, a cilj je smanjenje stope nezaposlenosti na nacionalnom nivou ispod 15 procenata. Novi Pazar je ovim nastojanjima dao svoj doprinos u 2015. godini kroz uspešnu saradnju sa NSZ i zapošljavaje na određeno i neodređeno vreme oko 800 nezaposlenih lica.

Filijala NSZ u Novom Pazaru realizovala je za ove namene oko 90 miliona dinara.

Jedan od razloga održavanja ovakvog sastanka u Novom Pazaru svakako je i dobar rad filijale NSZ i ostvarena saradnja sa privredom i gradskim vlastima.
Prema rečima generalnog direktora NSZ Srbije već narednog meseca počinje raspisivanje javnih poziva i pokretanje različitih programa zapošljavaja za 2016.godinu.

 

Dragan Jovanović

Podeli