Sport

Došljak: Veliki planovim s novim automobilom

Član Auto moto klub Novi Pazar Esad Došljak rekao je da ima velike ambicije u trkama ubrzanja (drag) u nastupajućoj sezoni, u kojoj će voziti novi automobil Audi RS4.

“Nastupiću na nekoliko evropskih takmičenja, jedno je na programu 13. avgusta na čuvenoj stazi Hokenhajm u Nemačkoj. Voziću i balkanske trke na širokim i ravnim pistama, poput Osijeka, Varaždina, Rijeke ili Kovina, koji je najavljen za ovu sezonu”, rekao je Došljak.

Ovaj drag vozač je prošle godine za volanom Opel Korse RS odbranio titulu prvaka Srbije u Klasi pro roud, dok je u Jugoistočnoj Evropi zauzeo drugo mesto.

“Novi automobil stigao je s carine pre pet dana, počeo sam da ga upoznajem. Ima 1.300 konjskih snaga, 402 metra može da pređe za 8,1 sekundi, a izlazna brzina iznosi 263 kilometra na čas”, pojasnio je Došljak.

Rezultati najboljeg sportiste Novog Pazara za 2015. godinu, ali i kupovina ekstremno brzog Audija RS4, biće tema emisije o auto-moto sportu “Šift” (Shift), koja je pokrenuta u Hrvatskoj pre dve godine.           

“Imamo onlajn kanal, ali se naši prilozi emituju i u emisiji ‘Motorsport.hr’ na Sportskoj televiziji. Došljak vrhunski odraduje posao, ima odlične automobile. Impresionirani smo njegovim rezultatima i vozilima”, kazao je hrvatski novinar Vladimir Zerec.

On je dodao da su trke ubrzanja u regionu sve kvalitetnije.      
“Krunim koracima se ide napred. Momci se veoma dobro snalaze, konkurentni su i na evropskom nivou”, ocenio je Zerec.

M. Minić

Podeli