Sport

Rastić i Hrkalović uspešni u Novem Mestu

Sjenički biatlonac Damir Rastić osvojio je 45. mesto u sprintu na 10 kilometara na Evropa kupa u češkom Novem Mestu, što je najbolji plasman nekog od reprezentativaca Srbije u ovoj sezoni.

 

Prvog dana, Rastić je ostvario vreme od 27 minuta, dve sekunde i devet desetinki, uz jedan promašaj na strelištu, dok je pobednik Fabjan Klod iz Francuske bio dva minuta, 14 sekundi i tri desetinke brži.

Drugo mesto zauzeo je Rus Timofej Lapšin, treći je bio Dmitrij Abašev iz Belorusije, dok su preostali reprezentativci Srbije Emir Hrkalović (zaostatak 3:10,2 minuta, jedan promašaj) i Edin Hodžić (zaostatak 3:48,8, bez promašaja) u cilj ušli kao 68. i 83.

Drugog dana, najbolji predstavnik Srbije u istoj discilplini bio je Emir Hrkalović na 57. poziciji, sa dva minuta, 44 sekunde i jednom desetinkom zaostatka (jedan promašaj) za prvoplasiranim Pjotrom Paščenkom iz Rusije, koji je ostvario rezultat od 24:20,3 minuta.  

Slavlje Rusa kompletirao je Lapšin još jednim drugom mestom, treći je bio Nemac Johanes Kun, a Rastić (zaostatak 3:25,6 minuta, četiri promašaja) i Dejan Krsamanović (zaostatak 5:34, pet promašaja) trku su završili kao 67, odnosno 93.

Evropa kup biće nastavljen 14. januara u italijanskoj Ridnaun Val Ridani, kada je na programu sprint na 10 kilometara.

Podeli