Vesti

(Video) Mahmutović: Izuzetna saradnja Novog Pazara i Vlade

Grad Novi Pazar i Vlada Srbije imaju izuzetno dobru saradnju, a nedavna poseta premijera Aleksandra Vučića i projekti koji su završeni sredstvima koje je obezbedila Vlada uz pomoć Ujedinjenih arapskih emirata, su model kako treba da funkcioniše kooperacija između lokalne samouprave i vlade, ocenjuje gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

 

Mahmutović je u Novogodišnjem intervjuu Regionalnoj RTV Novi Pazar podsetio da je Novi Pazar od Vlade Srbije prošle godine dobio oko 120 miliona dinara, koji su tokom utrošeni na infrastrukturne projekte.

„Sanirali smo neke postojeće, problematične komunalne infrastrukturne projekte i neke nove uradili. Imali smo za Dan grada 20. aprila posetu premijera Vučića sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, kada je dogovoreno da investicija od sedam miliona evra bude usmerena na Novi Pazar, kako bi se uradili osnovna škola, obdanište i Dijagnostički centar“, podsetio je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara i u 2016. godini biće jedan od retkih gostiju iz Srbije predsednika Sjedinjenih američkih država Baraka Obame na Molitvenom doručku.

Podeli