Društvo

Hašimbegović: 2015. je godina investicionih ulaganja

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović 2015. godinu ocenjuje kao izuzetno uspešnu. Prema njegovim rečima u ovoj godini realizovani su brojni infrastrukturni radovi, a među najznačajnijim naveo je rešavanje problema vodosnabdevanja Brodareva kao i rekonstrukciju ivanjskog mosta.

 

Kroz različite investicije u opštinu Prijepolje su u ovoj godini uložena značajna sredstva. U rešavanje problema vodosnabdevanja Brodareva uloženo je oko 73 miliona dinara, dok je rekonstrukcija mosta u Ivanju koštala oko 45 miliona dinara. Za ove dve značajnije kapitalne investicije udružena su sredstva lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije.

„Najznačajnije investicije za opštinu Prijepolje jesu rešavanje problema vodosnabdevanja Brodareva i rekonstrukcija ivanjskog mosta. U Brodarevu je urađen cevovod sa vodozahvatom, što je učinilo da ovog sušnog leta brodarevci imaju vodu, a pre mesec dana izgrađena je i savremena fabrika vode za prečišćavanje i filtriranje. Takođe, most koji povezuje industrijske zone Ivanje i Kolovrat, bio je u veoma lošem stanju. Sada nakon što je rekonstruisan , brojni privrednici koji rade tamo moći će nesmetano da obavljaju svoj posao i da koriste pomenuti most, koji im je do nedavno stvarao velike probleme“, istakao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Na kraju 2015. godine imamo podatak da je Prijepolje jedana od retkih opština u Srbiji koja nema probema sa viškom zaposlenih. Takođe, ono što je važno istaći jeste i to da opština Prijepolje nema nikakvih kreditnih zaduženja.

Hašimbegović je za kraj istakao da su i u narednoj godini budžetom predviđena značajna ulaganja u kapitalne investicije, kao i da će opština Prijepolje i u 2016. raditi na podsticaj razvoja poljoprivrede, prevenstveno mlainarstva.

Belida Oković

Podeli