Društvo

Ministar Ljajić pustio u rad digitalnu emisionu stanicu Golija Kula

Ministar trgovine, turizma I telekomunikacija Rasim Ljajic pustio je u rad novoizgradjenu digitalnu emisionu stanicu Golija Kula sa najmodernijom tehnologijom za emitovanje zemaljske digitalne televizije. Zahvaljujući ovoj stanici više od 30.000 ljudi iz okolnih mesta od danas može da gleda 16 nacionalnih , regionalnih I lokalnih tv programa, a medju njima su i žitelji koji nikada nisu imali televiziju.

 

„Do sada je 97.8 odsto stanovništva Srbije pokriveno digitalnim signalom i to je odličan procenat. Ambicija nam je da i preostalih dva odsto stanovnika tj.da svaka kuća u Srbiji dobije besplatnu digitalnu televiziju, što je još uvek nedostignut ideal i najrazvijenijih država Evrope i sveta“ – rekao je Ljajić i istakao da su koristi od 16 digitalnih stanica koje su puštene u rad od juna, višestruke.

„Sa ove emisione stanice se pokriva najveći deo pešterske visoravni , posebno mesta : Sjenica, Štavalj, Duga poljana, Brnjica, Sušica, rubni delovi ka Crnoj Gori:Karajukića bunar, Ugao, Suvi do, viši delovi oko Ribarića. Severni deo Crne Gore oko Rožaja, kao i dodatno pokrivanje samog Novog Pazara „ – istakao je Ljajić.

Današnjem puštanju u rad digitalne emisione stanice prisustvovali su i v.d. direktora JP „Emisiona tehnika i veze“ Branko Gogić kao i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima.

K.R.

Podeli