Društvo

Elma Selimi pobednica takmičenja u besedništvu

Elma Selimi pobednica je ovogodišnjeg takmičenja u besedništvu. Pored zadate, ona se publici predstavila i autorskom besedom, sa kojom je osvojila najviše ocene žirija. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 14 besednika iz nekoliko novopazarskih srednjih škola i sa Državnog univerziteta.

 

Za ovaj nastup Elma se pripremala mesecima. Posle toliko truda, nagrada je, kaže, očekivana.

”Vezbala sam jako dugo, čak sam i nekoliko dana izostala iz škole zbog pripremanja besede”, kaže pobednica ovogodišnjeg takmičenja Elma Selimi, koja je prošle godine, na takmičenju u besedništvu osvojila drugo mesto.

Ove godine, drugo mesto u besedništvu osvojio je Tahir Jašarević, a treće Stefana Jovanović. U ocenama stručnog žirija, Senade Leković, diplomirane pravnice i novinarke, mr Elme Halilović, prfesorke srpskog jezika i književnosti i Harisa Šećerovića, glumca Regionalnog pozorišta, za izbor najboljih besedničara, ove godine nije bilo velikih odstupanja. Prva trti mesta su se, kažu, sama izdvojila.

U cilju afirmacije lepog govorništva, kao osnove lepog i funkcionalnog komuniciranja, takmičenje u besedništvu za srednjoškolce i studente već dugi niz godina organizuje novopazarski Kulturni centar. Nagrade za ovogodišnje pobednike biće naknadno uručene.

S.Lj.

Podeli