Društvo

Bezbjednosna situacija trenutno stabilna

Bezbjednosna situacija u Novom Pazaru trenutno je stabilna, ocjenjeno je na sjednici Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara. U cilju što bezbjednijeg grada na sjednici je između ostalog donijeta i preporuka da Regionalni centar za stručno usavršavnje bude organizator otvorene naučne konferencije o temi “Prevencija radikalizma i ekstremizma”.

 

Predstavnic PU Novi Pazar su na sastanku, članovima i predsedavajućem Savjeta za bezbjednost Novog Pazara, Hajrudinu Hajroviću, iznjeli ocjenu da je trenutna bezbjednosna situacija na teritoriju koju oni pokrivaju stabilna. Hajrović je ocjenio kao veoma pozitivno mišljenje predstavnika PU, ali da je strah od eventualnih opasnosti uvek prisutan, i da se aktivno mora raditi na prevenciji.

U toku je i završetak izrade nacrta Strategije bezbjednog Novog Pazara na kojoj rade predstavnici Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara, relevantnih institucija i ustanova, Skupštine, Gradskog vijeća, načelnici odjeljenja Gradske uprave, te NVO i medija. 

Predviđeno je da nacrt, kada se završi, bude dat javnosti na uvid nakon čega će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta Novog Pazara.  

A.N.

Podeli