Vesti

Smanjenje poreza na imovinu za 10 %

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su Odluke o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u ovoj sandžačkoj opštini.

Obrazlažući predlog Odluke pred odbornicima rukovodilac odeljenja za poresku administraciju Dalmir Kozica, istakao je da će doći do smanjenja poreza na imovinu od 10% i da će se zbog pomenutog umanjenja u opštinsku kasu sliti oko 4 miliona dinara manje nego ove godine.

Skupštinska većina prihvatila je čak sedam predloga za dopunu dnevnog reda, pa se tako umesto tri predložene tačke, na dnevnom redu ovog skupštinskog zasedanja našlo njih deset. U sklopu Odluke o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u opštini Prijepolje usvojena je i Odluka o prosečnim cenama kvadratnog metra nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti koje se nalaze u najopremljenijoj zoni ove opštine.

Nakon imenovanja novih članova školskih odbora u tri prijepoljske obrazovne ustanove skupštinsko zasedanje je prekinuto kako bi stručne službe mogle da pripreme materijal za tačke koje su naknadno usvojene u sklopu dopune dnevnog reda. Nastavak dvadeset i četvrtog skupštnskog zasedanja biće naknadno određen.

Belida Oković

Podeli