Politika

Grafike Mehmeda Slezovića od sutra u Galeriji MMC

Ljubitelji umetnosti od sutra će biti u prilici da u Galeriji Multimedijalnog centra pogledaju izložbu novopazarskog slikara Mehmeda Slezovića. U pitanju je mapa grafika koja predstavlja likovni deo Slezovićeve knjige ”U senci najmirisnijeg drveta”.

Ista izložba biće predstavljena I pariskoj publici u januaru naredne godine. Otvaranje u Novom Pazaru zakazano je sutra od 19 i 30.

U Galeriji Multimedijalnog centra u toku pripreme izložbe dan uoči otvaranja. Kako najavljuje urednica programa Galerije MMC Amra Hodžić Jejna, izložbu Mehmeda Slezovića otvoriće, istoričarka umetnosti , i članica Umetničkog saveta novopazarske Galerije, Olivera Vukotić.

Inače, autor izložbe, Mehmed Slezović, kao višestruko talentovani umetnik koji pored svog likovnog stvaralaštva i piše, jedan je od retkih intelektualaca na Balkanu koji se posebno bavi, na zapadu mnogo zastupljenijom poetikom Dželaludina Rumija, persijskog pesnika i mistika iz 13.veka. Svi oni koje smo ovom najavom uspeli da zainteresujemo da pogledaju izložbu, mogu to učiniti od sutra pa sve do 5.novembra u Galeriji novopazarskog Multimedijalnog centra.

S.Lj.

Podeli