Društvo

Vrh sistema odbrane u Novom Pazaru

Kasarna “Rifat Burdžović -Tršo” u Novom Pazaru danas je bila mesto održavanja sednice Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba. Na ovom sastanku čelni ljudi sistema odbrane razmatrali su aktuelnosti i stanje u sistemu, sa posebnim osvrtom na trošenje budžetskih sredstava za devet meseci ove godine.

 

Tema današnje sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba bilo je stanje u sistemu odbrane sa posebnim osvrtom na analizu budžeta za proteklih devet meseci i mogućnost opremanja VS.

Današnji skup bio je i prilika za uručivanje vojnih spomenica povodom uspešno organizovane vojne parade “Korak pobednika”.Ministar Gašić uručio je odlikovanja članovima Komande parade sa generalom Ljubišom Dikovićem na čelu,članovima Kolegijuma ministra odbrane, članovima proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, operativnim sastavima i Gardi. General Diković je istim povodom na kraju svečanosti uručio vojnu spomenicu ministru Gašiću.

Uručenju odlikovanja u Kasarni “Rifat Burdžović-Tršo” prisustvovali su i gradonačelnik novog Pazara Meho Mahmutović, kao i predsednici opština Tutin i Sjenica. Posle svečanosti ministar Gašić i general Diković su sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave obišli objekte za smeštaj ljudstva, prostorije za bogosluženje i deo tehničkih sredstava u kasarni. (D.J.)

Podeli