Vesti

Više asfalta u Požegi

Radovi na izgradnji seoske putne infrastrukture u toku su i u Mesnoj zajednici Požega. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima iz Gradske uprave obišao je radove.

Prilikom današnje posete je dogovoreno da se postojeći plan izgradnje puteva u toj Mesnoj zajednici, ukupne dužine od oko 2 kilometra, proširi na još par stotina metara.

Predstavnike Uprave grada sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem na čelu, u Požegi su srdačno dočekali. Gradonačelnik je sa meštanima razgovarao o svim njihovim problemima, i u ime Gradske uprave iskazao spremnost da se ljudima u toj Mesnoj zajednici obezbede bolji uslovi za život. A za njih je to pre svega, izgradnja i asfaltiranje seoskih puteva.

Meštani Pežege zahvaljuju Gradskoj upravi, koja, prema rečima Abdurahmana Kačara, ispunjava svoja obećanja. ”Takve ljude sam video samo na zapadu i poručujem svim svojim komšijama da ne zaborave ko im je ugradio asfalt, koji će najviše značiti ovoj našoj deci”, kaže Kačar.

Prilikom današnje posete dogovoreno je da se postojeći plan izgradnje puteva u Mesnoj zajednici Požega, ukupne dužine od oko 2 kilometra, proširi na još tri stotine metara. Pripreme za asfaltiranje dodatne deonice izvršiće meštani za narednih, destak dana.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović najavljuje nastavak intenzivne građevinske sezone, koja će kako kaže, trajati sve dok to vremenski uslovi dozvole. A već od naredne nedelje, kaže Hasanović, počinje realizacija vrlo značajnog projekta na uređenju kanalizacije u gradu, izgradnji fekalnih kolektora, pogotovo u naseljima Šutenovac, Salakovac, do Mura, nakon čega će se pristupiti rešavanju otpadnih voda.

S.Lj.

Podeli