Društvo

Za izbjeglice pomoc i sa novopazarske robne pijace

Akciji prikupljanja pomoći migrantima u Srbiji, koju su pokrenuli Regionalna televizija, Kulturni centar i Udruženja građana „Otvorena ruka“ značajnom donacijom pridružili su se i prodavci sa Robne pijace okupljeni u Udruženju za razvoj privatnog preduzetništva „Progres“.

 

Nije ovo jedini put da privrednici i prodavci sa Robne pijace okupljeni u Udruženju za razvoj privatnog preduzetništva „Progres“ prikupe velike količine odevnih predmeta, a da im za to ne  treba uputiti nikakav poseban  poziv i sačekati da oni djeluju. U kratkom roku uspjeli su da prikupe oko 2 hiljade farmerica, trenerki, čarapa i veša, ali i pića i prehrambene robe. Pomoć pred blagdan Kurban Bajram za izbjeglice koje se zadese u našoj zemlji.

Pomoć se danima prikuplja u Domu omladine, a započeli su je Regionalna televizija, Kulturni centar i Udruženja građana „Otvorena ruka“. Direktor Kulturnog centra Husein Memić zadovoljan je kako današnjom donacijom, tako i za donacije svim građanima i privrednicima koji su donirali robu predhodnih dana.

Rredsjednik humanitarne organizacije “Otvorena ruka” Muamer Delimeđac zahvalan je  prodavcima sa Robne pijace koji i uprkos krizi i možda slabijoj prodaji nisu izgubili osećaj da se pomogne onima koji su u nevolji. Udruženje za razvoj privatnog preduzetništva „Progres“ konstantno pomoć upućuje i korisnicima pomoći “Otvorene ruke”.

Jeste Srbija i dalje prijatelj izbjeglica u ovom teškom vremenu, bitno je napomenuti da je od ukupnog kontigenta pomoći izbjeglicama preko 50 odsto upućeno iz Novog Pazara i Sandžaka.

Aleksandar Nićiforović

Podeli