Vesti

Zeleno svetlo za nove projekte

Delegacija EU u Srbiji, predvođena šefom sektora za saradnju Holgerom Šrederom i predstavnici programa Evropski progres, posetili su danas Novi Pazar. Oni su sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima obišli Gradsku bolnicu i odbrambeni prsten od poplava u okolini grada. Razgovarano je i o budućim ulaganjima u ovim oblastima.

 

Delegaciju je primio gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima i poveo u obilazak gradilišta budućeg Urgentnog medicinskog centra. Gosti su se interesovali za rad Hitne službe koja, iako skromnih kapaciteta, pokriva Novi Pazar, a po potrebi zbrinjava pacijente i iz susednih opština. Delegacija je zatim obišla branu na Izbičkoj reci koja je izgrađena u sklopu projekta zaštite grada od poplava.

Prema rečima gradonačelnika dobra vest je ovih dana stigla iz Vašingtona , iz Svetske banke, koja će zajedno sa Srbijavodama finansirati projekat regulacije korita reke Raške. Novi Pazar je prvi grad u Srbiji koji je završio kompletnu dokumentaciju i dobio sredstva od 2,5 miliona evra za realizaciju ovakvog projekta. Značaj današnje posete je u potvrdi EU o podršci ovim za grad veoma važnim projektima. (D.J.)

Podeli