Sport

Prijepoljci osvojili 18 medalja na MOSI u Požegi

Sportisti Prijepolja osvojili su šest zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih medalja na 52 Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Požegi. Tim povodom čelnici opštine Prijepolje, kao i predstavnici Sportskog saveza upriličili su prijem za osvajače medalja.

 

Sportistima koji su osvojili medalje na proteklim MOSI u Požegi, a koje im nisu uručene po završetku sportskog takmičenja uručio je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović sa svojim saradnicima, na koktelu koji je upriličen u čast osvajača medalja koji su dostojno prezentovali Prijepolje na ovoj sportskoj manifestaciji.

„Za opštinu Prijepolje MOSI i sport su od velikog značaja. Iz našeg budžeta izdvajamo značajna sredstva za razvoj sporta, a to ćemo raditi i u buduće. Veliku zahvalnost dugujemo sportistima koji su naša grad predstavili onakvim kakav jeste, grad omladine i uspešnih sportista“-kazao je Hašimbegović obraćajući se sportistima.

U izuzetno jakoj konkurenciji sportisti su osvojili zlato u sledećim disciplinama, odbojka muškarci, rukomet žene i atletika Kristina Radivojević 200 i 400 m i Aleksandar Kijanović 100 i 200 m.

Nagrada za najkompletniju ekipu takođe je pripala sportistima Prijepolja. Sledeće MOSI biće održane naredne godine u Rogatici, a iz Sportskog saveza Prijepolje očekuju da će sportisti iz ove sandžačke opštine ponoviti ovogodišnje rezultate.

(B. Š.)

Podeli