Društvo

“Pauk” ponovo vozi

Sezona godišnjih odmora i praznični Bajramski dani uticali su na dolazak velikog broja automobila iz inostranstva na gradske ulice. Povećan obim posla u Parking servisu olakšava povratak “pauk- vozila” u njihovo upravljanje.

 

Novi Pazar ima samo 520 obeleženih parking mesta. Od toga je 300 na gradskim ulicama. U gradskii budžet mesečno se uplati oko 2 miliona dinara od naplaćenog parkiranja. Leto je, godišnji odmori su u toku, a samo što je prošao i praznik Bajram pa su na parkiralištima još uvek automobili sa stranim tablicama.

U Parking servisu odavno ništa nije menjano. Cene su iste, naplata se odvija putem SMS poruka i parking karticama. Odlukom gradskih vlasti u ovaj resor je vraćeno “pauk-vozilo” koje će ovih dana početi da radi po novom programu.

– To je dobra odluka gradskih vlasti jer ne postoji ni jedan grad u kojem Parking servis ne raspolaže i “pauk-vozilom”.- kaže Nermin Ljajić, rukovodilac Parking servisa.- Vozilo će funkcionisati kao i do sada uz pomoć saobraćajne policije, ali sada ćemo mi moći da ga usmeravamo u neke ulice u kojima imamo probleme sa nepropisno parkiranim automobilima.

Veliki broj ulica je u fazi rekonstrukcije i presvlačenja novim asfaltom pa i ta činjenica utiče na stacionarni saobraćaj. U Parking servisu razmišljaju o daljem širenju obeleženih parking mesta upravo na ove ulice i na ulice van centra grada.

(D.J.)

Podeli