Društvo

Mahmutović: Novi Pazar veliko gradilište

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović ocenio je danas da je Novi Pazar veliko gradilište i da se svi radovi izvode brzo, ali kvalitetno.

 

On je sa svojim saradnicima obišao više gradilišta i najavio da će za nešto više od mesec dana početi realizacija još mnogo infratstrukturnih projekata u gradu.

“Na više mesta se u isto vreme radi. Mi smo se danas uverili da se radovi brzo i kvalitetno odvijaju. Verovatno će za vrlo kratko vreme većina tih poslova biti završena. Predstoje nam novi zadaci, koje ćemo započeti za nešto više od mesec dana, tako da Novi Pazar do kraja građevinske sezone neće prestati sa radom”, kazao je Mahmutović.

On je istako da novopazraska pešačka zona već dobija lepši izgled.

“Ovo je četvrta faza. Uradili smo gradski trg i još dva pešačka prostora, tako da sada možemo reći da Novi Pazar zaista dobija moderan izgled. Počinje rekonstrukcija ginekološko-akušerskog odeljenja u Opštoj bolnici. Za vrlo krako vreme počeće i izgradna mosta kod robne pijace. Radiće se sobraćajnica koja će povezati kvantašku pijacu pored “Elektrorasa” i izaći na magistralu.”,najbrojao je neke od važnih poslova gradonačelnik Novog Pazara, i naglasio da se mnogi projekti tek pripremaju.

Krajem avgusta bi trebalo da se počne sa izgradnjom kolektora i kanalizacija u većini naselja u Novom Pazaru. U planu je i korićenje Raške, Banjske, kao I još nekih rečnih korita”, rekao je Mahmutović.

Delgacija Grada Novog Pazara obišla je četvrtu fazu pešačke zone u kojoj su radovi na popločavanju u poodmakloj fazi. Radi se i u gradskom parku, gde su zelene površine sređene, izgrađena čitaonica na otvorenom, a trenutno se radi i na popločavanju staza.

Nakon Gradske, počela je i rekonstrukcija Višegradske ulice. Gradi se potporni zid za postavljanje tafostanice, koja će služiti za reflektore na Gradskom stadionu. Predstavnici lokalne samouprave obišli su izgradnju savremenog dijagnostičkog centa, koji će unaprediti zdravstvenu zaštitu u Novom Pazaru.

Nakon završetka iskopa postavljen je temelj i počela je izgradnja škole i vrtića u naselju Dojeviće. Za izgradnju ova tri kapitalna objekta sredstva su donirali Ujedinjeni Arapski Emirati.

Novopazarska Gradska vlast unapređuje i sporstku infastrukturu. Asfaltiran je i prilaz Šutenovačkom stadionu, gde dnevno boravi veliki broj mladih sportista . Predstavnici novopazarske vlasti obišli su i gradilište u naselju Šestovo, gde je u toku izgradnja obdaništa. Osim brojnih gradilišta u gradu, radnici Direkcije za izgradnju rade i na posipanju seoskih puteva.

(S.R.)

Podeli