Politika

“Burazeri” premijerno nastupili u Novom Pazaru

U novopazarskoj Koncertnoj dvorani premijerno je izvedena predstava „Burazeri“, po tekstu Semira Gicića. Komad je izazvao burene reakcije, smijeh i aplauze u publici, što je i bio cilj ove pozorišne komedije u kojoj glavne uloge igraju Semir Gicić i Alen Turković.

Komad je čaršijska priča o dva brata koja se suočavaju sa svim onim što pogađa nezaposlenu omladinu i predstavlja njihovu duhovitu reakciju na fenomene kao što su gubitak posla, sportsko klađenje, upuštanje u nerealne poslovne avanture, nevolje sa računima, isključivanjem struje i slično. Sudeći po rekcijama publike, Burezeri, koje igraju Semir Gicić i Alen Turković, uspješno su zabavili sve prisutne i do suza nasmijali publiku u dvorani, a želja im je, kako kažu, da u mjesecu Ramazanu to učine u mnogim gradovima.

Stand up komičar, Alen Turković, kaže da mu je posebna čast i zadovoljstvo šro je u ovom komadu saradđivao sa Semirom Gicićem. U predstavi se na kratko pojavljuje i Ajša Dolićanin, srednjoškolka, kojoj je ovo prvo pojavljivanje na sceni. Kako je najavljeno tokom mjeseca Ramazana Burazeri će  obići  Sjenicu, Tutin, Prijepolje i Rožaje.

(A.Š.)

Podeli