Vesti

Skupština: Drugi rebalans budžeta

Na današnjem skupštinskom zasedanju usvojen je drugi rebalans budžeta za 2015. Godinu, imenovan je i novi predsednik izborne komisije. Muzej Ras dobio je novog rukovodioca, a  pauk služba prebačena je sa Direkcija za izgradnju grada  na Gradsku čistoću.

Skupština Novog Pazara usvojila je drugi rebalans budžeta za 2015. godinu, kojim su predviđeni prihodi od 2.344.000.000 dinara, rashodi od 2.476.000.000 i deficit od 132 miliona dinara.

Promene u odnosu na prethodni rebalans, kako je obrazložio itvestilac, desile su se na rashodnoj strani, gde je došlo do smanjenja na poziciji ostalih troškova i taj novac će biti izdvojen u druge svrhe.

Usvojena je  i izmena modela privatizacije Javnog preduzeća za informisanje, kojima je predviđeno da će, u slučaju da u prvom pozivu ne bude zainteresovanih, početna cena u drugom biti 35 odsto od procenjene vrednosti ovog medija.

Iako su instistirali na raspravi o racionalizaciji rada Gradske uprave, odbornici opozicije nakon pauze se nisu vratili u skupštinsku salu.

Skupština je tokom današnjeg zasedanja za  vršioca dužnosti direktora muzeja “Ras” imenovala  Jasminu Fortić na mesto dosadašnje Dragice Premović-Aleksić koja odlazi u penziju.

Glasovima odbornika većine  za predsednika gradske izborne komisije umesto Izeta Murtezića imenovan je Radoslav Milić, a Mirsad Jusufović za člana Komisjie umesto Pembe Džanković.

Poslove pauk službe ubuduće će obavljati gradska čistoća umesto direkcije za izgradnju.

Odbornici su na današnjem zasedanju jednoglasno doneli odluku da se se Osnovnoj školi “Selakovac” promeni ime u “Avdo Međedović”.

Podeli