Politika

Repriza predstave “Džinsko kolo” humanitarnog karaktera

Glumci Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru igraće još jednu reprizu predstave “Džinsko kolo”, koja govori o životu dvoje mladih ljudi koji stupaju u brak protiv svoje volje po tekstu Šefke Begović Ličina iz njene poslednje objavljene knjige “Niska od merdžana“.

Ulaz je slobodan, a predstava je humanitarnog karaktera čime i glumci Regionalnog pozorišta daju doprinos akciji prikupljanja sredstava za operaciju Sevde Reč.

Nakon premijere i  reprize predstava “Džinsko kolo” igraće se i u utorak od 20 časova. Repriza se igra zbog velikog interesovanja, ali I zbog želje glumaca i rukovodstva Regionalnog pozorišta da se što prije prikupi novac za operaciju Sevde Reč u Kini.

Glumica Lemana Bećirović Đulović, koja igra glavni ženski lik Ajnu ističe da je pravo zadovoljstvo igrati predstavu ponovo nakon premijere i reprize. Pored toga što je humanitarnog karaktera ona je pozvala publiku da dođu i ponovo pogledaju predstavu zbog emocija koje su uvijek drugačije.

Igranje predstave pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja, grad Novi Pazar, kao i brojni sponzori i prijatelji pozorišta. Kostimi za predstavu obezbjeđeni su zahvaljujući salonu vjenčanica I tradicionalne nošnje “Sanela”.

A.Nićiforović

Podeli