Društvo

Promocija volonterskih kampova u Novom Pazaru

Mladim Novopazarcima, koji još uvek nisu smislili kako će provesti leto, a imaju želju da uče, da vide nove krajeve, upoznaju i steknu nove prijatelje, na raspolaganju su volonterski kamovi. Promociju volonterskih kampova, kako u zemlji tako i u inostranstvu, u Novom Pazaru organizovala je Kancelarija za mlade, u sardnji sa organizacijom ”Mladi istraživači Srbije”.

Za mlade ljudi širom sveta, pa tako i mlade Novopazarce, volonterski kapovi su dobra prilika da se upoznaju sa svojim vršnjacima iz različitih krajeva. U zavisnosti od afiniteta zainteresovanih, pored međunarodnih volonterskih kampova, ove godine u ponudi su i nacionalni kampovi za volontere samo iz Srbije.

Prema rečima Aleksandre Majstorović iz novopazarske Kancelarije za mlade, za volonterske kampove, koji imaju višestruki značaj kako za mlade tako i za razvoj lokalnih zajednica, mladi Novopazarci pokazuju veliko interesovanje. Kako ona kaže, srednjoškolci su više zainteresovani za kampove unutar granica naše zemlje, dok one malo starije više zanimaju međunarodne destinacije.

S.Lj.

Podeli