Politika

Pazarci oduševili Zrenjanince

Učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola gostovali su protekle nedelje u Kulturnom centru Zrenjanina predstavljajući se izborom iz programa pobednika finalne večeri sedmog Festivala stvaralaštva mladih.

Gostovanje je organizovano sa ciljem da se unapredi saradnja između dva Kulturna centra, kao i da se razmene iskustva u realizaciji ovakvih događaja, s obzirom na to da Kulturni centar Zrenjanina planira da od sledeće godine organizuje sličan festival u svom gradu.

Kako bi se na što bolji i raznovrsniji način predstavili zrenjaninskoj publici novopazrci, učenici osnovnih I srednjih škola, pobednici festivala stvaralastva mladih, izveli su pripremili raznovrsan i bogat program. Pevačka grupa novopazarske Srednje muzičke škole pokazala je, pored neupitnog pevačkog umeća, i izvanredan glumački talenat u predstavi „Vanredno stanje“.

Folklorni ansambl učenika Ekonomsko-trgovinske škole, u bogato ukrašenim nošnjama, izveo je igre iz novopazarskog kraja. Zrenjanincima su se predstavili I najbolji besednici, recitatatori I voditelji.

Festivalske pobednice u kategoriji solo pevanja, učenice OŠ Vuk Karadžić sve prisutne su impresionirale svojim glasovnim mogućnostima.

Direktor Kulturnog centra Zrenjanin i načelnik školske uprave za banatski okrug bili su oduševljeni onim što su prikazali mladi iz Novog Pazara.

I direktor Kultunog centra Novi Pazar Husein Memić nije krio oduševljenje onim što su njegovi Pazarci pokazali u Zrenjaninu.

“Ponosan sam na ekipu iz Novog Pazara jer  su pokazali zavidan kvalitet I visok stepen profesionalnosti I zaista bili su savršeni” – rekao je Memić.

Što se tiče zrenjaninskih učenika Oni su prikazali svoje talente u recitovanju, igri, glumi i pevanju, koje, uz pomoć svojih nastavnika, razvijaju kroz vannastavne aktivnosti u školama.

Svi su na kraju konstatovali da je Festival stvaralaštva mladih odlična prilika za razvijanje talenata mladih I njihovo prikazivanje odnosno otrkivanje a zrenjanici su sa zadovoljstvom istakli da jedva čekaju narednu godinu I Prvi ovakav festival kod njih.

Podeli