Društvo

Bogata ponuda sezonskog cveća

Ako je suditi po prodaji sezonskog cveća na zelenoj pijaci, Gradska komisija za izbor najlepše bašte, dvorišta ili terase, ove godine imaće ”pune ruke posla”. Prodavci cvetnog rasada zadovoljni su prodajom, jer kako kažu, mnogo Novopazaraca, kako žena tako i muškaraca, kupuje cveće.

Na novopazarskoj zelenoj pijaci i dalje je dobra ponuda najrazličitijih vrsta sezonskog cveća. Uzgajivač cvetnih rasada, Goran Kostić, zadovoljan je, kaže, prodajom naročito u poslednjih mesec dana, kada su Novopazarci cveće kupovali u značajnim količinama.

Svi vole cveće. Mnogi imaju naviku i da ga kupuju, u količinama koje im obično određuje debljina novčanika, a ima i onih, kako kažu prodavci, koji bi za cveće izdvojili i poslednji dinar.

Kupci su bili raspoloženi da kupuju ali ne i da pričaju pred kamerom. U svakom slučaju, kreativnost ljubitelja cveća u ulepšavanju životnog prostora i njihov doprinos estetici grada oceniće i nagraditi Gradska komisija za izbor najlepše bašte, dvorišta ili terase. Konkurs pod sloganom ”Za zeleniji Novi Pazar” otvoren je još mesec dana.

S.Lj.

Podeli