Društvo

Novopazarski maturanti plesali sa Evropom

Nekoliko stotina maturanata iz svih novopazarskih srednjih škola učestvovalo je danas na tradicionalnoj manifestaciji “Ples sa Evropom-Maturantska parada 2015” na Gradskom trgu Isa-bega Ishakovića.

U isto vrijeme ovakve parade održavaju se u svim većim gradovima Evrope. Ovo je osma godina kako se “Ples sa Evropom-Maturantska parada” održava u Novom Pazaru u organizaciji Kulturno-prosvjetne zajednice, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave.

Maturanti su plesali odjeveni u roze i plave majice, dok su “specijalni” plesački rekviziti bili bijeli kišobrani, a uz pozdravne riječi učesnicima i najlepše želje, ples je otvorio gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

Maturantima se obratila i specijalna izaslanica Ujedinjenih nacija, Leilahi Farhe koja im je poželela sve najbolje u budućnosti, uz poruku mladima da njihova budućnost počinje upravo danas kada završavaju srednje obrazovanje.

Direktor Kulturno-prosvjetne zajednice Edin Hambelić zahvalio je maturantima što su i ove godine lijepo prihvatili tako ozbiljnu muziku i koreografiju, i uopšte ideju nekog zajedničkog plesa sa maturantima Evrope.

Njih oko 600 iz svih novopazarskih srednjih škola plesalo je kadril uz zvuke Johana Strauša.

Nakon ove manifestacije, maturanti su tradicionalno nastavili slavlje na Trgu Isa-bega Ishakovića u ritmu nešto modernije muzike.

A. Nićiforović

Podeli