Društvo

“Osmehni se zdravo”

U okviru obilježavanja Nedjelje zdravlja usta i zuba Stomatološka služba novopazarskog Doma zdravlja uključila se u kampanju kojom promoviše oralnu higijenu i mjere prevencije od zubnih bolesti.

Oni su posjetili mališane u Predškolskoj ustanovi Mladost kojima su objasnili šta je potrebno da rade da bi im zubi bili lijepi i zdravi. Nedelja zdravlja usta i zuba obilježava se svake godine tokom treće nedjelje mjeseca maja.

Kampanja kojom se promoviše oralna higijena  sprovodi se na teritoriji čitave Srbije, a u Predškolskoj ustanovi Mladost predstavnici Dečije preventivne stomatologije objasnilisi su mališanima kako da pravilno peru zube, kako da se pravilno hrane i kako da stvore navike odlaska kod zubara. Dr Naida Mujdragić kaže da su roditelji često u zabludi kada su u pitanju mlečni zubici kada ne posvećuju dovoljno paznje oralnoj higijeni u tom period.

Ona je istakla da odjeljenje Dečije preventivne stomatologije radi u prvoj i drugoj smjeni i pozivala roditelje i njihove mališane da ga posjete. Ove godine kampanja i promovisanje oralne higijene sprovodi se pod sloganom “Osmehni se zdravo”.

(A.Š.)

Podeli