Politika

“Ljubav u doba kokaina”

U novopazarskoj Koncertnoj dvorani izvedena je predstava Ljubav u doba kokaina u režiji Rada Vukotića, koja je do sada izazvala veliko intersovanje kod omladine u mnogim gradovima u zemlji. Predstva svojom radnjom poziva mlade da se suprotstave narkomaniji i da budu oprezni kada biraju prijatelje u ljubavi i životu.

Komad je urađen po bestseleru Simonide Milojković i istinita je priča o ljubavnoj vezi dvoje mladih koji počinju da se drogiraju i ulaze u pakao narkomanije. Glavna junakinja Nina, koju tumači Marijana Mićić, zaljubljuje se u bogatog i razmaženog zavodnika Marka, koga igra Marko Marković.

Ona vremenom postaje zavisna od njegove lubavi i pažnje ali i od droge. Iako je u predstavi do detalja objašnjena procedur prelaska s jedne droge na drugu, ovaj komad pokazuje najsuroviju relnost zavisnika i njihov nesretni život.

Predstava je zaživela u novembru prošle godine i do sad bila veoma uspješna u svim gradovima. Gledocu je teško da odluči, da li je za popularnost predstave presudan dobar tekst Simonide Milojković, uvjerljiva gluma Marka i Marijane ili muzički aranžman Ace Lukasa.

Iako obrađuje veoma ozbiljnu temu i kod nekih čak izaziva suze, u prvom dijelu komada ima i komičnih momenta, koji prikazuju lakovjernost, slijepu ljubav i samozavaravanje ovisinika.

(A.Š.)

Podeli