Društvo

Prijepolje: Opština organizovala odlazak poljoprivrednika na sajam

U organizaciji opštine Prijepolje 45 poljoprivrednih proizvođača  iz ove opštine otputovalo je u Novi Sad na 82. međunarodni poljoprivredni sajam.

Na toj manifestaciji, koja je po brojnim pokazateljima među pet najznačajnijih u Evropi, učešće je uzelo oko 1.500 izlagača, koji su predstavili najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, hemijskih i zaštitnih sredstava, organske hrane i pratećih proizvoda i usluga.Poseban kvalitet 82. međunarodnom poljoprivrednom sajmu  ove godine daće nastup kompanija iz inostranstva, koje su pojedinačno, ali i u okviru kolektivnih nastupa, predstavili proizvode iz oblasti prehrambene industrije, agrara i mašina i opreme za poljoprivredu. Njihovo prisustvo, pored mogućnosti plasmana robe i usluga u Srbiju, otvara mogućnost i domaćim kompanijama da kroz zajedničku saradnju sa stranim partnerima, otvore vrata ka novim tržištima i tako predstave potencijale domaćeg agrara.

Sa poljoprivrednicima put pokrajinske prestonice krenuli su i član opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Zoran Despotović i načelnik službe za poljoprivredu Ifet Hamzić. Prema rečima Zorana Despotovića cilj ove posete je upoznavanje poljoprivrednih proizvođača sa savremenim tehnologijama proizvodnje i svim njenim prednostima,kako bi se poljoprivredna proizvodnja olakšala, osavremenila i usavršila.Sve troškove oko odlaska na sajam uključujući i kupovinu ulaznica snosiće opština Prijepolje istakao je Despotović.

Alem Rovčanin

Podeli