Društvo

Prijepolje: Otvorena ordinacija za medicinsko veštačenje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvorio je ordinaciju za medicinsko veštačenje Republičkog fonda PIO u Prijepolju, u kojoj će se obavljati veštačenje za ocenu radne sposobnosti i tuđu negu i pomoć osiguranika i korisnika sa područja opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

Novom organizacijom medicinskog veštačenja u Prijepolju Fond PIO nastavlja da približava svoje usluge korisnicima, koji su do sada na pregled morali da putuju u Filijalu Užice.

Prilikom posete Prijepolju ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin je istakao da ministarstvo kojim rukovodi vodi brigu o tri miliona i 300 hiljada građana i da je revizijom invalidskih penzija koja je započeta prošle godine ušteđeno 86 miliona dinara.

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića rad ordinacije za medicinsko veštačenje, biće od velikog značaja, kako za građane Prijepolja, tako i za pacijente iz susednih opština.

Građani opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš četiri puta mesečno moći će da obave pregled medicinskog veštačenja u novootvorenoj ordinaciji Republičkog fonda PIO u Prijepolju.

“Rad će biti organizovan jedanput nedeljno. Ordinacija će raditi utorkom, što će biti daleko bolje od sistema, koji je do sada funkcionisao odlaskom pacijenata u Užice”-kazala je direktorka fonda PIO Dragana Kalinović.

Tokom boravka u Prijepolju ministar Vulin, nakon otvaranja ordinacije, sastao sa predsednikom opštine, Emirom Hašimbegovićem, direktorom Centra za socijalni rad, Nailom Kajevićem, direktorom filijale Fonda PIO u Užicu, Sretenom Selakovićem i direktorkom filijale NSZ u Prijepolju, Anom Pejović.

Belida Šehović

Podeli