Politika

Predstava Indigo

U novopazarskoj koncertnoj dvorani izvedena je predstava Indigo u režiji Branislava Lečića, u kojoj glavne uloge igraju Danica Maksimović, Marija Vicković i sam Lečić.

Na tekst Duška Premovića, Lečić kao reditelj prikazuje sliku današnjih žena, mladih i starijih, njihovih svakodnevnih problema u trci s godinama, ljubavlju i uspjehom.  Priča komada Indigo  smještena je u poslovnoj kancelariji gdje rade dvije dominantne dame, Bela 35 godina koju tumači, Marija Vicković i njena starija koleginica Ana, koju glumi Danica Maksimović. One rade u istom prostoru dugi niz godina ne znajući  skoro ništa jedna o drugoj. Izgubljene, usamljene, iscrpljene tempom, radom i konkurencijom (koju ponekad i bezrazložno doživljavaju), gube sebe i u takvom stanju atakuju jedna na drugu. Predstava je puna komichnih detalja, koji prikazuju slabost i protivrečnost, modernih zavodnica, ali i surovu realnost na poslu.

“ To jeste tema otkaza, gubitka posla, sudara sa svojim godinama, žensko ženskih odnosa ufirmi koji dugo traju a onda se ispostavi da se koleginice i ne znaju, a godinama su zajedno. I tek kad iskrsne neki problem one počinju da se upoznaju “, objasnio je reditelj Branislav Lečić.

Driektor Kultunog centra, Husein Memić, kaze da je veoma značajno što je svaka noć u gradu ispunjena kulturnim sadržajima i što novopazarska publika ima priliku da vidi i poznate glumce iz Beograda i drugih umjetničkih centara. Predstava Indigo je do sad obišla mnoga pozorišta u zemlji.Komad je  režiran po tesktu Duška Premovića. Muziku i songove potpisuje Saša Milošević, a aranžmane Zoran Radetić.

(A.Š.)

Podeli