Sport

Dolovac novi fudbalski dragulj

Nepresušan izvor fudbalskih talenata je Novi Pazar. Nailaze „neki novi klinci“, koji krupnim koracima koračaju ka velikoj sceni. Uz Armina Đerleka, još jedan „biser“ je itekako skrenuo pažnju na sebe. Reč je o Enesu Dolovcu, mlađem kadetu Novog Pazara, koga je još kao petlića otkrio Bajro Župić.

Rapidan napredak u karijeri, talenat krunisan velikim radom, „odveo“ je Dolovca,po drugi put u naš nacionalni tim. Predstavio se u reprezentaciji Srbije do 16 godina, u prijeteljskom dvomeču protiv Švajcarske, u Staroj Pazovi,21. i 23.aprila. Našao se super-talentovani napadač u „tefteru“ selektora, Milana Đuričića, sa još 24 igrača. Našao i opravdao poverenje popularnog Đumija.

„Zadovoljan sam kako je sve proteklo. Obe utakmice su završene rezultatom 1:1, u drugoj uspeo sam da budem asitent, da pripremim gol saigraču,iako sam napadač. Dakle, sve kao iz snova,iako smatram da možemo još bolje i kvalitetnije. Od stručnjaka takvog kalibra, kao što je Đuričić, mnogo toga može da se nauči i naravno da „upijam“ svaki njegov savet. Koristiće mi to u daljem fudbalskom razvoju“,kaže Dolovac, trenutno član Novog Pazara. Malo je međutim, nedostajalo da vrlo rano započne ino-karijeru.

„Bila je ozbiljna priča sa nemačkim Minhenom 1860,međutim zbog problema sa boravišnim vizama, taj transfer nije realizovan. No, ne žurim nigde, svestan sam da će biti i takvih nepredviđenih okolnosti tokom karijere. Za sada ostajem u mom Novom Pazaru, verujem da ću sa saigračima i trenerom Elvisom Derviševićem uspeti da trijumfalno okončam ligaški deo u Kadetskoj ligi Grada Kragujevca-Raškog okruga. Na vrhu smo i nemamo nameru da bilo kome prepustimo tron“, napominje 16-godišnji  Enes Dolovac, koji je za reprezentaciju Srbije debitovao krajem prošle godine u duelima sa Makedonijom.

E.N.

Podeli