Politika

Šekspir iz ovdašnjeg pozorišta

Na pozornci Koncertne dvorane Doma kulture u Novom Pazaru sinoć su glumci Regionalnog pozorišta premijerno prikazali svoje izvođenje romantične Šekspirove drame “Bura”. Ovdašnja publika, željna ovakvih kulturnih događaja, odgovorila je punom salom i aplauzima podrške mladim umetnicima.

Rediteljka Ana Konstantinović iz Beograda, i sama oduševljena Šekspirom , upustila se u avanturu pripreme ove predstave sa elementima savremenog umetničkog pristupa i sa mladom i za klasike neiskusnom glumačkom ekipom. I nije pogrešila.

O Šekspiru govori i direktorka Regionalnog pozorišta Anđela Marić, skrivena iza maske Ariela , duha pomagača Prospera, glavnog lika u drami. Zašto Šekspir i zašto toliko uzbuđenja oko ove predstave. Pa, valjda zato što se radi o klasiku koji nas prati kroz  celokupno školovanje. Za glumce dokaz da mogu da tumače likove nastale pre tri veka.

Da sve na pozornici bude lepo za oko i u službi radnje ovog Šekspirovog dela, potrudila se Višnja Vujović scenograf. Ističe odličnu saradnju sa rediteljkom.

A ovdašnja publika ? Željna ovakvih kulturnih događaja odgovorila je punom salom i aplauzima podrške mladim umetnicima.

(D.J.)

Podeli