Društvo

Za rektora ponovo izabran prof. dr Miladin Kostić

Danas je na sednici Saveta Državnog univerziteta u Novom Pazaru, u okviru redovne procedure,  za rektora izabran dr Miladin Kostić, redovni profesor na Departmanu za pravne nauke, koji je ovu dužnost u prvom mandatu obavljao od 24. oktobra 2012. godine.

Savet, kao najviši organ upravljanja,  ovu odluku je doneo jednoglasno, a prethodno je tokom izborne procedure, prof. dr Miladin Kostić bio jedinstveni kandidat  Senata, veća svih 10 departmana,  kao i administrativnih radnika.

Na današnjoj sJednici Saveta istaknuto je da je prof. dr Miladin Kostić postigao značajne rezultate, u dosadašnjem obavljanju funkcije rektora, ali i u oblasti razvoja nastave, naučnog i stručnog rada i uspJešno nastavio trend razvoja, koji je bio izuzetno intenzivan kada je institucijom rukovodio prvi rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Ćemal Dolićanin. Prof. Kostić je doprineo finansijskoj stabilnosti ove institucije, značajnom unapređenju infrastrukture i savremene opreme za naučni rad, intenziviranju međunarodnih kontakata i  dobro je sarađivao sa lokalnom zajednicom.

Prof. dr Igor Milovanović i dr Petar Sekulić, članovi Saveta Državnog univerziteta, koje je imenovala Vlada Srbije, ocenili su takođe da su rezultati rektora Kostića vrlo uspJešni, dok su predstavnici Studentskog parlamenta u članstvu Saveta, naglasili da je saradnja sa njim izuzetno dobra. Zaključeno je da je kompletna izborna procedura protekla u demokratskoj atmosferi i u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije i Statutom Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Miladin Kostić je doktor  pravnih nauka  i redovni  profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Univerzitetsku karijeru započeo je 1980. godine  na Pravnom fakultetu  Univerziteta u Prištini. Na Državnom univerzitetu  je angažovan od osnivanja, kao predavač ali i član rukovodećeg tima, počev od Privremenog saveta univerziteta, zatim Senata, a bio je i predsednik Saveta, kao i šef  Departmana  za pravne nauke.

Podeli