Društvo

Perspektivna zanimanja za srednjoškolce

Na Sajmu obrazovanja u Novom Pazaru, koji je održan juče, predstavile su se i tri obrazovne ustanove koje školuju zanimanja koja su veoma tražena na tržištu rada. To su Tehnička škola, Škola za dizajn tekstila i kože i Ugostiteljsko-turistička škola.

Škola za dizajn tekstila i kože predstavila se modnom revijom i modelima koji su delo mladih kreatora i krojača iz ove škole. Kolekcija je ostvarena u saradnji sa novopazarskim firmama iz tekstilne grane.

Tehnička škola je ponudila zanimanja koja podrazumevaju zaposlenje odmah posle srednje škole ali i nastavak školovanja za ambicioznije. Podeljena su na tri oblasti: saobraćaj, mašinstvo i elektrotehnika. Najveće interesovanje je za zanimanje elektrotehničar  informacionih tehnologija.

Ugostiteljsko-turistička škola je takođe pokazala umeće svojih đaka. Zanimanja koja školuje ova ustanova veoma su tražena i pravi majstori u svom poslu lako nalaze zaposlenje.

Sve tri obrazovne ustanove školuju kadrove koji se ne zadržavaju dugo na listi čekanja Nacionalne službe za zapošljavanje pa su zato bile veoma zanimljive i budućim srednjoškolcima na jučerašnjem Sajmu obrazovanja.

(D.J.)

Podeli