Društvo

Vrijeme za uspješne žene

U organizaciji Evropskog Progresa, u Kulturnom centru u Novom Pazaru, danas je održana informativna sesija o procesu dodjele bespovratnih sredstava za pokretnje ženskog biznisa, pod nazivom ,,Vreme za uspešne žene“.

Po riječima saradnice za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost Evropskog Progresa Ane Nedeljković, cilj sesije je da informiše zainteresovane  kandidatkinje i žene preduzetnice o samom procesu dodjele bespovratnih sredstava.

,,Informisali smo učesnice kako da se prijave za sredstva, koje oblasti ćemo finansirati i kako će taj celokupan  proces trajati.Prošle godine smo uspešno finansirali devet žena preduzetnica, a ove godine planiramo da podržimo 40 projekata.Svaki projekat je do 10 000 eura, naravno u protiv dinarskoj vrednosti,  s tim što će novac biti dat u vidu opreme koja je potrebna za pokretanje njihovog biznisa,“, kazala je Nedeljkovićeva.

Današnja informatiovna sesija održana je za učesnice iz Novog Pazara, Tutin, Sjenice i Raške.

Program finansiraju Evropska unija, Vlade Švajcarske i Srbije, a sprovodi UNOPS u sarasnji sa 34 lokalne samouprave jigoistočne i jugozapadne Srbije.

(M.M.)

Podeli