Vesti

Šansa za 40 preduzetnica

U Novoj Varoši održana je informativna sesija o procesu dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom „Vreme za uspešne žene“ u organizaciji Evropskog progresa.

„Najuspešnijih 40 projekata ženskog preduzetništva dobiće po 10.000 evra za pokretanje biznisa, u okviru programa Evropski progres, koji pokriva 34 opštine iz južne i jugozapadne Srbije“-kazala je saradnica na projektu Ana Nedeljković.

Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih preduzetnica i predstavnica relevantnih institucija sa svim fazama i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa bez ograničenja vrsta delatnosti.

“Najuspešnijih 40 preduzetničkih projekta dobiće po 10.000 evra za nabavku opreme za otpočinjanje sopstvenih biznisa u vlasništvu žena. Obuke će trajati naredna dva meseca, konkurs će biti raspisan na leto, a već na jesen nova preduzeća mogu početi sa radom”-izjavila je za Regionalnu televiziju saradnica na projektu.

Suvlasnica firme Novoteks iz Nove Varoši Nadežda Kolašinac ohrabrila je sve buduće preduzetnice da započnu svoj biznis.

“Nije teško započeti sopstveni biznis ako imate ideju i cilj,naročito u današnje vreme kada ima dosta podrške od državnih i nevladinih organizacija,koja je uvek dobrodošla”-kaže Kolašinac.

U program Evropski progres na jugozapadu Srbije uključene su opštine Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin. Prema rečima predsednice odbora za rodnu ravnopravnost u opštini Prijepolje Samire Ćosović ovaj projekat će u velikoj meri doprineti poboljšanju položaja žena u toj opštini.
„Informativna sesija je odličan korak da nezaposlene žene u optini Prijepolje postanu i uspešne poslovne žene“-kazala je Ćosović.

Za dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom “Vreme za uspešne žene”, u organizaciji programa Evropski progres, mogu učestvovati sve nezaposlene žene, registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, koje žive u jednoj od 34 opštine koje učestvuju u realizaciji aktivnosti programa Evropski progres.

Belida Šehović

Podeli